Fyrkatweekender

2 weekender om året står Vikingegruppen Fyrkat for levendegørelsen på Vikingecenter Fyrkat.

Weekenderne bliver fordelt af vikingecenteret, men vi forsøger traditionelt at få bededagsferien og sidste weekend i august.

I Fyrkats åbningstid står vi for formidlingen. Den enkelte laver vikingeaktiviteter efter eget valg. Da vi for det meste er 15-25 mennesker giver det en del for turisterne at se på selvom alle ikke er lige aktive hele tiden.
Efter lukketid fortsætter hyggen i langhuset og snakken går.
Normalt flytter de første ind i langhuset aftenen før og de øvrige støder til efterhånden. Nogle har vikingesoveudstyr, andre bruger moderne soveposer.
Eneste krav er at alt moderne udstyr er gemt væk i åbningstiden.
De fleste overnatter i langhuset, men der er også mulighed for at overnatte i foreningslokalet væk fra bålrøgen og den sene nattesnak.

Normalt spiser vi moderne morgenmad og vikingemad til frokost og aftensmad.
Der laves en arbejdsplan hvor alle får tildelt opgaver med madlavning, oprydning og rengøring så vi er sikre på at forlade Fyrkat i pæn og ryddelig stand søndag eftermiddag.

Er du viking fra en anden vikingegruppe er du velkommen til at besøge os når vi er på Fyrkat blot du er i vikingeudstyr. Hvis du deltager i formidlingen på lige fod med vore egne medlemmer giver vi kosten, såfremt vi får besked i rimelig tid i forvejen.

Er du potientiel nyt medlem er Fyrkatweekenderne et godt tidspunkt at besøge os på. Her har vi ofte tid til at snakke ordentligt og du vil kunne blive efter officiel lukketid så du kan få et indblik i stemningen og hvad vi laver når vi "drager i viking".
Blot er det vigtigt at du kontakter os inden, så vi lige kan få en snak og aftale hvornår du kommer.