Markeder

En væsentlig del af gruppens udadvendte aktiviteter består af deltagelse i vikingemarkeder rundt omkring i landet.

De fleste af de markedsaktive familier har eget telt og øvrigt udstyr. Men gruppen har nogle ting til udlån til medlemmerne, bl.a. 2 telte.

Det mest almindelige er at man får kosten af markedsarrengørene og at man til gengæld stiller med autentisk udstyr og aktiviteter med en vis grad af formidling til publikum.
Nogle markeder stiller større krav til deltagelse mens andre er nemmere at få lov til at deltage i.

Det står medlemmerne frit for at tage på marked sammen med gruppen eller selv at tage afsted. Og man bestemmer selv hvilke markeder man ønsker at deltage i.
Ofte laver vi en fælles tilmelding, da det næsten altid sikre at vi kommer til at ligge samlet på pladsen.

Selvom flere af gruppens medlemmer kommer med varer til salg, er det vist fælles for os alle at det betyder mere, om vi har et hyggeligt marked med plads til formidling af vores egen store interesse, end at vi har et godt salg!

Markederne er en god anledning til at være sammen med gode venner, både fra vores egen gruppe, men også fra andre dele af landet, da det ofte er de samme mennesker man møder på landets vikingemarkeder. Når det kommer til stykket er det måske allermest det der foregår efter lukketid der afgør om vi synes vi har haft et godt marked.

De sidste år har vi bl.a. deltaget på følgende markeder:
Lindholm høje
Jels
Sildehagen
Bork
Nordlys i St. Brøndum (afholdes hvert andet år)
Ramme 
Hvolris
Solhvervsmarked på Fyrkat